main logo
3810

Vremea se încălzește: Temperaturi de +25 grade săptămâna viitoare

Vremea se încălzește. Meteorologii prognozează pentru săptămâna viitoare temperaturi ale aerului de până la 25 de grade Celsius pe parcursul zilei.

Vremea se încălzește: Temperaturi de +25 grade săptămâna viitoareFoto: știri.md

Noaptea va fi rece, valorile termice ale aerului vor  oscila în jur + 1 grad, iar la suprafața solului se așteaptă înghețuri de până la -2 grade, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Până la Paști, 2 mai, vremea va fi instabilă. Se așteaptă ploi de scurtă durată.

Valentina Belidina, inginer-sinoptician la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), a explicat că încălzirea vremii până la 25 de grade pe timp de zi va fi cauzată de un front atmosferic din sudul și sud-vestul Europei, care va traversa teritoriul Republicii Moldova.

Joi și vineri, 29 și 30 aprilie, valorile termice ale aerului vor oscila între +18 și +25, pe timp de zi, iar noaptea se vor înregistra între +5 și +10 grade Celsius. Acum 9 ani, la sfârșitul lunii aprilie era și mai cald. La 29 aprilie 2012, la Chișinău , erau +30 de grade Celsius.

Potrivit datelor SHS, cea mai caldă zi de 24 aprilie a fost cea din 1970, zi în care au fost înregistrate +26,7 grade Celsius. Cea mai rece noapte de 24 aprilie a fost cea din 1954, când mercurul din termometre a coborât până la -1 grad.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării