main logo
494

Vremea caldă îi scoate pe cerșetori în stradă

Odată ce vremea s-a încălzit străzile Capitalei s-au umplut de cerșetori.

Vremea caldă îi scoate pe cerșetori în stradă

Adulți și copiii vin din diferite localități. Ziua stau cu mâna întinsă, iar noaptea nu mai merg în adăposturi, ci dorm în subsoluri sau în gurile de canalizare, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

„Cazurile de cerșit, din păcăte, în această perioadă se înmulțesc. S-a mai încălzit afară și tot mai multe persoane din afara Chișinăului vin să cerșească aici, pe străzi. Noi încercăm să întreprindem măsurile necesare împreună cu poliția de sector. Unii din cerșit și-au făcut o meserie, fiindcă aduce surse suplimentare de venit”, a menționat Lucia Caciuc, şefa interimară a Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului. 

Săptămâna trecută, Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului a primit 10 sesizări, dintre care nouă au fost confirmate. Printre acestea se numără patru cazuri de abuz fizic, două cazuri de abuz emoțional și un caz de trafic prin exploatarea prin muncă, adică cerșit. 

Și reprezentanții Centrului de Găzduire de pe strada Haltei din Capitală spun că acum sunt mai puțini oameni ai străzii care cer adăpost. 

„Odată cu încheierea perioadei rece a anului beneficiarii centrului aleg în altă parte să meargă să trăiască. Dacă acum o lună aveam 90, acum 60”, spune Marcela Ghiță, psiholog la Centrul pentru persoane fără adăpost.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării