main logo
359

Vrabie: Moldova, pregătită să efectueze controlul în orice punct vamal

Moldova este pregătită să efectueze controlul vamal comun la orice punct la frontiera cu Ucraina şi cu România, a comunicat directorul Serviciul Vamal al RM, Vitalie Vrabie, la întrevederea cu şeful Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor.

Vrabie: Moldova, pregătită să efectueze controlul în orice punct vamalVrabie: Moldova, pregătită să efectueze controlul în orice punct vamal

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la Serviciul Vamal, la întrevedere s-a discutat despre extinderea controlului comun şi dezvoltarea capacităţilor antifraudă ale Vămii, transmite Știri.md.

"Suntem gata să ne pliem pe orice condiţii, dacă acestea sunt în beneficiul călătorilor şi al operatorilor economici. Mai ales că, în unele situaţii, nici nu e vorba despre investiţii, ci doar de bună organizare şi cooperare. Mizăm în continuare pe susţinerea EUBAM şi sper să reuşim să extindem controlul comun în cât mai multe posturi vamale", a menţionat Vrabie. 

Şeful Vămii a reamintit despre propunerea Serviciului Vamal de a începe extinderea controlului mixt cu postul vamal "Tudora", care dispune de infrastructura necesară pentru găzduirea tuturor serviciilor partenere.

Slawomir Pichor consideră că controlul comun s-a dovedit a fi un mecanism eficient la facilitarea comerţului şi călătoriilor legitime, precum şi pentru consolidarea securităţii frontierelor în regiune. 

"Acest fapt a fost demonstrat de curând de lansarea cu succes a controlului comun în punctului Palanca-Maiaki-Udobnoe. Misiunea EUBAM este dispusă în continuare să sprijine avansarea acestui concept", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării