main logo
9420

Votum.md, atacat de boți: S-a încercat falsificarea pentru un candidat

Duminică seara, 6 octombrie, site-ul de vot Votum.md a fost atacat de boți care au încercat să majoreze voturile în favoarea unuia dintre candidații la președinția Republicii Moldova.

Votum.md, atacat de boți: S-a încercat falsificarea pentru un candidatFoto: Colaj știri.md

Astfel, între orele 21:00 și 22:00, de la o singură adresă IP au fost exprimate 1.372 de voturi în favoarea candidatului PSRM, Alexandru Stoianoglo, transmite Știri.md.

Votarea s-a desfășurat din conturi diferite, care erau legate de diferite numere de telefon, dar regiunea de vot a fost întotdeauna indicată ca Nisporeni.

Un candidat a primit 40 de voturi în fiecare minut, ceea ce este o anomalie având în vedere procesul mediu de vot.

În acest sens, administrația site-ului a decis oprirea procesului de vot și recunoașterea datelor de până la ora 21:00, 6 octombrie, drept rezultate.

Simpals va contacta, de asemenea, organele de drept pentru a-i găsi pe vinovați și pentru a-i identifica pe cei care au ordonat provocarea.

„În această seară a avut loc o înșelăciune de voturi pe site-ul Votum. Prin urmare, am decis să încetăm votarea la ora 21:00, 6 octombrie, și să acceptăm acest rezultat ca fiind definitiv. Garantăm obiectivitatea și transparența acestor rezultate. Vom afla de unde a venit atacul și care a fost mecanismul de înșelăciune”, a scris pe o rețea socială fondatorul Votum.md, Dmitri Voloshin.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării