main logo
1503

Votat de Parlament: Militarii moldoveni pleacă în Bosnia și Herțegovina

20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina (Eufor Althea). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat de Parlament, cu votul a 61 de deputați.

Votat de Parlament: Militarii moldoveni pleacă în Bosnia și HerțegovinaFoto: Imagine simbol/newsmaker.md

Militarii noștri vor participa în Eufor Althea în componența contingentului forțelor militare române și vor executa misiuni de sprijin al păcii și de patrulare în zona de operații, transmite Știri.md.

Misiunea va începe la 1 octombrie curent și va dura un an.

„De menționat că asigurarea logistică va fi oferită de contingentul României, întrucât, recent, Parlamentul a adoptat amendarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și cel de la București privind cooperarea în domeniul militar. Respectiv, o parte din cheltuieli (instruirea colectivă la predetașare, transport, cazare, hrana, tratament medical etc.) vor fi acoperite de România”, precizează Legislativul într-un comunicat.

De menționat că Eufor Althea a Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina a fost instituită în 2004 și are misiunea de menținere a unui mediu sigur și stabil, cooperând cu forțele armate și autoritățile civile ale țării. În prezent, în cadrul Eufor Althea sunt prezente 22 de țări.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării