main logo
1446

Votarea la Eurovision va fi posibilă online și gratuit pentru Moldova

În premieră, Compania „Teleradio-Moldova” oferă telespectatorilor posibilitatea să voteze gratuit, în regim online, concurentul care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2023.

Votarea la Eurovision va fi posibilă online și gratuit pentru Moldova

Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și public, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md

Sistemul de vot online este implementat și este o noutate absolută în cadrul Preselecției Naționale. Acesta are drept scop facilitarea unei participări largi a publicului în desemnarea câștigătorului etapei naționale Eurovision și sporirea transparenței întregului proces. În acest sens, numărul voturilor exprimate de telespectatori va fi afișat, în timp real, pe ecran. Implementarea acestui sistem de vot accesibil, sigur și inovativ este parte a Strategiei de Digitalizare a Radiodifuzorului Public.

Votul online va fi disponibil după anunțul „start voting". Pentru a putea vota, telespectatorii vor parcurge trei pași. Vor accesa linkul sau vor scana codul QR afișat pe ecran și se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra și persoanele aflate în străinătate, dacă dețin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova.

Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată din lista celor zece concurenți ai Finalei Naționale. De pe același număr de telefon se poate vota numai o dată, un singur concurent.

Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate, în acest scop, 35 de minute. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50% de către juriu și în proporție de 50% de către public. Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot care vor cuprinde titlurile pieselor și numele participanților. Aceștia vor acorda concurenților între 1 și 12 puncte. Va fi desemnată câștigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Finala Națională Eurovision 2023, în urma căreia va fi desemnată melodia ce va reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest de la Liverpool, va avea loc sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 19:00, și va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md și www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova și pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării