main logo
1467

Vor să susțină examenele: Elevii nu sunt de acord cu anularea BAC-ului

Decizia de a anula examenele de bacalaureat a împărțit absolvenții în două tabere.

Vor să susțină examenele: Elevii nu sunt de acord cu anularea BAC-uluiFoto: publika.md

O parte dintre ei, dar şi părinţii lor nu sunt de acord cu hotărârea Guvernului şi a Ministerului de resort şi au lansat o petiție online prin care îşi revendică dreptul la susținerea examenelor, care în opinia lor, le este încălcat, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Ei cer deputaților din Parlament respingerea sau revizuirea hotărârii.

Printre cei care și-au manifestat indignarea este şi Măriuţa Decuseară, care își face studiile într-un liceu din Capitală. Tânăra nu este de acord ca diplomele să fie eliberate în baza mediilor anuale, încât notele nu vor fi obiective, iar locurile bugetare din universități, la care râvnesc mulţi, vor deveni mai accesibile.

Larisa Bucur afirmă că, instituția în care studiază fiica sa are cerințe înalte față de cunoștințele elevilor. Astfel, în ultimii trei ani, ea a muncit foarte mult pentru notele actuale, iar examenul de bacalaureat urma să contribuie la ridicarea mediei. Femeia spune că fiica sa riscă să nu-şi vadă visul împlinit, acela de a-şi continua studiile în România.

Larisa Bucur, mamă: "Acest examen îi punea pe toți pe un cântar. Notele din diplomele din Bac sunt foarte importante pentru concursul din România. La contract nici nu puteam visa, pentru că acolo contractele la facultatea la care ne dorim, taxa este foarte mare".

Decizia finală o vor lua deputaţii.

Anatolie Topală, secretar general al Ministerului Educației: "În Guvern s-a aprobat un proiect de lege care urmează să fie votat în Parlament, iar după aprobare să fie prezentat în monitorul oficial și numai după aceea va intra în vigoare".

Până în prezent petiția a fost semnată de peste 150 elevi şi părinţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării