main logo
3971

Vor fi reexaminate două tipuri de pensii de la 1 ianuarie 2022

Două tipuri de pensii vor fi reexaminate la începutul anului 2022, informează Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS).

Vor fi reexaminate două tipuri de pensii de la 1 ianuarie 2022Foto: știri.md

Este vorba despre pensiile pentru limită de vârstă a beneficiarilor de pensii care și-au stabilit dreptul la pensie după 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după ieșirea la pensie de la 5 la 7 ani, transmite Știri.md.

Al doilea tip sunt pensiile de dizabilitate stabilite până la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie de dizabilitate, de la 2 ani.

Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la organul de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare și mărimea venitului asigurat.

Cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă, precum și cererea de reexaminare a pensiei de dizabilitate se depun în formă electronică prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md sau la Casa Teritorială de Asigurări Sociale de la domiciliul beneficiarului.

Termenul de examinare este de 60 de zile de la data depunerii cererii cu toate actele necesare.

CNAS îndeamnă beneficiarii să depună cererea de reexaminare a pensiei online, accesând bannerul „e-Cerere Reexaminare pensie" sau vă puteți programa online vizita la CTAS conform domiciliului, prin intermediul serviciului „Programare online la CTAS" de pe site-ul CNAS www.cnas.gov.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării