main logo
1619

Vom avea sau nu energie de la Cuciurgan? Serebrian discută cu Ignatiev

Situația în domeniul energetic și asigurarea cu gaze naturale sunt discutate, vineri, de către vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, cu așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Întrevederea va avea loc la sediul OSCE din Chișinău.

Vom avea sau nu energie de la Cuciurgan? Serebrian discută cu IgnatievColaj: știri.md

Deși Ignatiev a declarat că a expediat Chișinăului propria agendă de discuții, totuși principalul subiect discutat ar urma să fie cel al asigurării securității energetice pe ambele maluri. Reprezentanții Tiraspolului spun că vor insista și pe problema importului de medicamente, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.md.

Chișinăul încearcă să ajungă la un numitor comun pentru reluarea exporturilor de energie electrică de la Cuciurgan, însă Tiraspolul declară că pentru a furniza malului drept cantitățile necesare ar avea nevoie de mai mult gaz.

Centrala de la Cuciurgan a oprit livrarea de curent către malul drept după ce Gazprom a redus cantitatea de gaz furnizată. Autoritățile s-au văzut nevoite să procure energie la un preț de aproape trei ori mai mare decât cel operat de centrala Cuciurgan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării