Volkswagen Tiguan semnalat furat din Germania, depistat la un moldovean
21 noiembrie, 11:53
683
1
Volkswagen Tiguan semnalat furat din Germania, depistat la un moldovean
21 noiembrie, 11:53
683
1

Un moldovean de 29 de ani a fost prins de vameșii români în timp ce încerca să părăsească țara cu un automobil care figurează în Germania ca fiind furat.

Incidentul s-a produs în data de 18 noiembrie, în jurul orei 18:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, transmite Știri.md

Potrivit informației, în punctul de trecere s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățena cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, ce tracta o remorcă tip platformă, pe care transporta un autoturism marca Volkswagen Tiguan, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2018.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului transportat, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, prin intermediul ofiţerilor Frontex, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine de drept unei firme de leasing din Germania. Reprezentanţii firmei au transmis că autoturismul în cauză nu are dreptul de a părăsi teritoriul U.E., iar autorităţile competente din Germania au introdus în bazele de date o alertă în vederea confiscării mijlocului de transport.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că el doar trebuia să asigure transportul autoturismului şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 120.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter