main logo
1172

Vlah: Reacția MAI privind incidentul cu polițistul, nechibzuită

Bașcanul Gagauziei, Irina Vlah, susține că reacția celor de la MAI, la solicitarea ei de a-i oferi o explicație în cazul polițistului acuzat că a refuzat să discute în rusă cu un șofer, a fost una nechibzuită și făcută în grabă.

Vlah: Reacția MAI privind incidentul cu polițistul, nechibzuită

Consider Ministerul de Interne s-a grăbit când a venit cu acea reacție și considerăm ar fi corect ca angajații poliției vorbească în limba în care vorbește șoferul. Nu era vorba despre faptul  au fost sau nu încălcate regulile de circulație, era vorba concret dinspre faptul „în ce limba vorbește omul”, asta în primul rând”, a declarat Irina Vlah.

„În al doilea rând, foarte multe speculații referitor la subiectul  în Găgăuzia nu vorbesc în limba moldovenească (română). Eu vreau va spun  noi cu mare plăcere vrem  învățăm și vorbim în limba moldovenească (română)”, a mai spus Vlah, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

-Dumneavoastră ce ați făcut în UTA Găgăuzia se vorbească în limba română?

„În primul rând ce face conducerea țării pentru asta? Pentru asta nu este doar problema autorităților găgăuze, dar și problema întregii conduceri a Republicii Moldova”, a comentat bașcanul Găgăuziei.

Știri.md amintește că recent, în presă a apărut un material video unde un polițist a refuzat să discute în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia.

Ofițerul, în vârstă de 27 de ani, a devenit vedetă pe Internet, în urma acestui incident. 

Irina Vlah s-a arătat nemulțumită de gestul ofițerului de patrulare și a declarat că așteaptă o reacție de la MAI.

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) susține că inspectorul de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer stopat în trafic a acționat legal. De aceeași opinie e și Ministerul Afacerilor Interne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării