main logo
426

Vlah: 50.000 de lei medicilor care vor merge să profeseze în Găgăuzia

Începând cu anul 2019, fiecare doctor care va merge să lucreze în UTA Găgăuzia va primi o indemnizație unică în sumă de 50.000 de lei.

Vlah: 50.000 de lei medicilor care vor merge să profeseze în GăgăuziaVlah: 50.000 de lei medicilor care vor merge să profeseze în Găgăuzia

Această măsură va fi aplicată pentru a suplini lipsa de medici în regiune. Declarația a fost făcută de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Avem mare nevoie ca în regiune să vină doctori. În prezent, în Găgăuzia nu ajung 100 de doctori de profil general sau specializare îngustă. Circa 60 de medici în spitalele raionale, restul – în centrele de sănătate din sate”, a declarat Irina Vlah.

Bașcanul spune că actualmente se modifică foarte serios baza tehnico-materială în instituțiile medicale cu suportul partenerilor Găgăuziei. „În octombrie am deschis un nou centru de diagnosticare, reparăm toate centrele raionale de sănătate din fiecare oraș. Totodată, reparăm și organizăm centre de sănătate în toate localitățile rurale”, spune Irina Vlah.

Bașcanul spune că tot în 2019 vor fi lansate 13 programe sociale de susținere a populației. Acestea vor viza acordarea ajutorului material pe timp de iarnă, indemnizații de maternitate și pentru îngrijirea copilului. „În anul 2019, la nașterea primului copil, suplimentar indemnizației republicane de 5.600 de lei, noi vom acorda o indemnizație unică de 2.500 de lei, iar pentru nașterea celui de-al doilea și mai mulți – 4.000 de lei”, a afirmat Irina Vlah.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării