main logo
1484

Vlad Filat riscă până la 10 ani de puşcărie în al doilea dosar penal

La începutul acestui an, judecătorii au început să examineze cel de-al doilea dosar intentat pe numele lui Vlad Filat, în care este acuzat de spălare de bani.

Vlad Filat riscă până la 10 ani de puşcărie în al doilea dosar penalFoto: știri.md

Potrivit procurorilor, în 2013, Filat ar fi încercat să ascundă anumite plăți care ar fi fost făcute cu bani proveniți din acte de corupție. Fostul lider al PLDM s-a declarat nevinovat, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Potrivit procurorilor, în calitate de lider al PLDM, Filat ar fi transferat pe conturile unei companii americane de PR, echivalentul a 13 milioane de lei, bani sustrași din Banca de Economii. 

Firma de consultanţă urma să ofere asistenţă PLDM în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Procurorii au precizat că pentru a șterge urmele transferurilor a fost utilizat un intermediar.

Procurorii anticorupție susțin că autorităţile americane au confirmat transferurile către compania care a prestat servicii de promovare liberal-democraților. Mai mult, aceştia au probe care ar demonstra că Filat a obținut banii de la Banca de Economii prin trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, ex-premierul Vlad Filat riscă 10 ani de puşcărie.

Citește și: Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare

Răspunsul lui Filat, când a fost sunat după eliberarea din închisoare

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării