main logo
1713

Vlad Filat: A trebuit să dăm jos sârma ghimpată dintre noi și noi

„Înainte de a construi poduri a trebuit să dăm jos sârma ghimpată dintre noi și noi”.

Vlad Filat: A trebuit să dăm jos sârma ghimpată dintre noi și noiFoto: facebook/ Vlad Filat

O declarație în acest sens a fost făcută de către fostul premier Vlad Filta, eliberat acum două luni din închisoare, cu ocazia celor 10 ani care se împlinesc de când a fost scoasă sârma ghimpată de pe Prut, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„O fărâmă din dureroasa noastră istorie s-a prăbușit atunci. Astăzi, sârma ghimpată de la Prut se află în muzee și mai toți din oamenii politici din România și Republica Moldova au o bucățică din această „frontieră” care ne-a despărțit pe noi de noi”, spune fostul premier.

Vlad Filat mai afirmă că „atunci a îndrăznit, cu România lângă noi, să sper și să visez că într-o bună zi vom fi o steluță pe steagul UE sau măcar parte a unei stele din constelația europeană”. Fostul premier a mulțumit tuturor colegilor lui de atunci pentru lupta lor. 

„A fost o onoare și un privilegiu să lupt alături de domniile voastre, nu doar pentru pâine, dar și pentru sufletul și libertatea neamului nostru. Înfrânt nu ești atunci când sângeri”, susține Vlad Filat.

Procesul de scoatere a sârmei ghimpate de la frontiera cu România a fost lansat la 10 februarie 2010, la indicația lui Vlad Filat, care era premier atunci. 

Autoritățile au înlăturat 360 de km de sârmă ghimpată, care era un gard dintre România și Republica Moldova. În urma procesului fusese depozitate peste trei mii de tone de sârmă ghimpată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării