main logo
2143

Vitalie Șalari: Sunt amenințat să mă retrag din funcția de primar

Vitalie Șalari, primarul comunei Băcioi, din componența municipiului Chișinău, spune că este persecutat de către reprezentanți ai Partidului Democrat și amenințat cu dosare penale dacă nu se retrage din funcția deținută.

Șalari: Sunt amenințat să mă retrag din funcția de primar de BacioiȘalari: Sunt amenințat să mă retrag din funcția de primar de Bacioi

Într-o conferință de presă la IPN, edilul a afirmat că a fost sunat de mai multe ori de către reprezentanți ai Partidului Democrați și de către alte persoane interpuse care au făcut presiuni asupra sa, transmite Știri.md

Potrivit primarului de Băcioi, deputatul Partidului Democrat, Constantin Țuțu, personal l-a amenințat cu intentarea dosarelor penale. Vitalie Șalari spune că în acest fel se încearcă descurajarea sa, ca să nu mai participe la viitoarele alegeri. „Inclusiv la alegerile locale din comuna Băcioi, care pentru Partidul Democrat prezintă interes strategic politic”.

Edilul susține că cei care îl presează au afirmat că ar fi mai bine să renunțe pentru că nu ar avea nicio o șansă, deoarece ei sunt susținuți de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care deține resurse administrative imensurabile și care personal controlează instituțiile de forță: Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Anticorupție, CNA, SIS.

Primarul a mai afirmat că, deocamdată, nu a luat o decizie privind o eventuală participare la alegerile parlamentare din februarie sau la cele locale din vara anului viitor.

Potrivit edilului, Partidul Democrat face presiuni și pe alte administrații publice locale, prin amenințarea primarilor neafiliați PDM cu dosare penale, astfel încât să-i dea la o parte pe acești primari și Partidul Democrat să preia controlul în aceste localități.

De asemenea, Vitalie Șalari a afirmat că presiuni se fac și pe judecători, care sunt arestați și inculpați în dosare fabricate. Partidul Democrat dorește ca judecătorii care vor examina cauze legate de alegerile parlamentare și locale de anul viitor să fie „ascultători” și să acționeze ca în cazul alegerilor locale din Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării