main logo
2102

Vitalie Marinuţa: Locuitorii din Transnistria riscă să fie mobilizaţi

Fostul ministru al apărării al Republicii Moldova Vitalie Marinuţa consideră că locuitorii din raioanele de est (Transnistria - "I.") aflate sub ocupaţia temporară a Federaţiei Ruse şi având cetăţenie rusă riscă să fie afectaţi de mobilizarea anunţată de Vladimir Putin.

Vitalie Marinuţa: Locuitorii din Transnistria riscă să fie mobilizaţi

După cum relatează Infotag, el a scris joi pe Facebook că bărbaţii de vârstă militară ar trebui să ia în serios această perspectivă, deoarece "ei pot fi deja mobilizaţi legal şi deveni uşor carne de tun în războiul lui Putin", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

În opinia sa, "intenţia Kremlinului de a crea o forţă de rezervă, asemănătoare cu cele pe care le au majoritatea ţărilor occidentale, va eşua".

"Deşi mobilizarea parţială va genera mai multă forţă umană pentru planurile militariste ale Kremlinului, acest fapt nu va spori şi calitatea forţei militare, fiindcă rezerviştii nu au nici antrenamentul, dar nici motivaţia necesară", a apreciat Marinuţa, care este absolvent al Şcolii militare superioare de trupe aeropurtate din Reazan.


Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării