main logo
2292

Virus ucigaș: Unicul termoscaner din R. Moldova este defectat

Sistemul automatizat de depistare a temperaturii fibrile, instalat în 2014 la Aeroportul internațional Chișinău, este defectat.

Virus ucigaș: Unicul termoscaner din R. Moldova este defectat

Astfel, toți pasagerii care vin în Republica Moldova nu sunt scanați, ceea ce înseamnă că în orice moment coronavirusul poate ajunge în țară cu ușurință.

Responsabilii de la Poliția de Frontieră au confirmat pentru Știri.md faptul că termoscanerul este defectat, iar grupul de lucru este în procedură și urmează să decidă dacă merită a fi reparat sau e nevoie de procurat unul nou.

Astfel, rolul de termoscaner le revine polițiștilor de frontieră, care au fost instruți privind măsurile de protecție și prevenire a noului virus coronavirus.

Persoanele care sunt identificare cu febră sunt izolate și duse într-o cameră separată, unde polițistul își pune masca, mănușile și măsoară febra cu termometru digital. În caz de depistare a semnelor de boală și temperaturii fibrile, pasagerul este plasat în izolator de către medicii Aeroportului.

Totuși, în cadrul emisiunii Vorbește Moldova a fost prezentată starea reală a lucrurilor, și anume faptul că polițiștii de frontieră nu poartă mască sau mănuși, astfel își pun propria viață în pericol și nu identifică persoanele bolnave.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat pentru Știri.md că măsurile de precauție sunt o responsabilitate a fiecăruia în parte, iar angajatul este în prima linie, el identifică infractorii și actele false. 

Oamenii legii mai precizează că mănușile nu pot fi purtate mereu, asta deoarece în procesul de identificare a actelor false este important simțul tactil, polițiștii printr-o atingere pot vedea care act e fals și care nu.

Toți cetățenii care vin de peste hotarele țării sunt îndemnați să comunice polițiștilor de frontieră dacă au participat la evenimente comune unde au fost prezenți cetățeni din China sau cetățeni ce au avut contact cu persoane ce au vizitat în ultimele 20 de zile țările asiatice.

 Această măsură vine să prevină răspândirea virusului și menținerea situației sub control.

Cel puțin 636 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a depășit cifra de 30.000, conform bilanțului publicat vineri dimineață de autoritățile medicale de la Beijing.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării