main logo
1945

Viorel Morari a pierdut în acțiunea înaintată lui Igor Borș

Procurorul-șef suspendat din funcție al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a pierdut în prima instanță acțiunea privind apărarea onoarei, demnității și reputației înaintată lui Igor Borș.

Viorel Morari a pierdut în acțiunea înaintată lui Igor BorșColaj: știri.md

O decizie în acest acest a fost adoptată luni, 15 noiembrie, de către magistratul Judecătoriei Chișinău cu sediul Centru, Ciprian Valah, acțiunea fiind respinsă ca neîntemeiată, transmite Știri.md cu referire la safenews.md.

Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel, în termen de 30 de zile.

Amintim că Viorel Morari a înaintat o cerere de chemare în judecată lui Igor Borș, după ce ultimul a susținut o conferință de presă în care a fost vizat fostul șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari. Atunci Borș i-a adus acuzații precum că Morari ar fi săvârșit un șir de infracțiuni grave, învinuindu-l că ar fi vrut să-l deposedeze pe Borș de afacerea pe care o deține.

Astfel, Morari ar fi solicitat instanței ca Borș să dezmintă public, personal, în cadrul unei conferințe de presă, informațiile furnizate, dar și încasarea unei despăgubiri pentru prejudiciu moral cauzat prin lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale, în mărime de 50 de mii de lei.

La începutul lunii ianuarie 2021, coproprietarul rețelei, Igor Borș, împreună cu avocatul său, a susținut o conferință de presă

Aceștia au declarat că s-a încercat un atac raider asupra companiei și că în spatele acestuia ar fi fost Viorel Morari, care a legat dosarul de o presupusă legătură dintre Borș și Veaceslav Platon. Omul de afaceri spune că după ce a ieșit din închisoare a discutat la subiect cu Vladimir Plahotniuc.

„Cine credeți că a dorit să vă ia acest business? - m-a întrebat Plahotniuc după ce se discuta în societate că în spatele atacului s-ar fi aflat oameni apropiați de PDM. Eu i-am răspuns că nu știu cine are nevoie de asta, dar știu sigur că asta știe acel om care v-a spus despre legătura dintre mine și Platon. El mi-a zis direct că acesta este Viorel Morari, lucru care m-a surprins, pentru că astfel de oameni nu spun direct așa ceva”, a declarat Igor Borș.

După câteva zile, tot în cadrul unei conferințe de presă, Viorel Morari a ținut să răspundă tuturor acuzațiilor publice aduse în adresa sa atât de către unul dintre coproprietarii rețelei de benzinării „Vento”, cât și din partea Procuraturii Generale, respingându-le.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării