main logo
510

Vinul Moldovei a înregistrat un nou record: 345 medalii de aur în 2019

Vinurile produse în Republica Moldova au obținut peste 800 de medalii și distincții în anul 2019.

Vinul Moldovei a înregistrat un nou record: 345 medalii de aur în 2019

Numărul distincțiilor obținute pe parcursul anului 2018 a fost dublat anul trecut la cele 43 de concursuri internaționale, la care au participat producătorii autohtoni, transmite Știri.md.

Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, 61 de companii vinicole din țară care și-au expediat mostrele de vinuri, spumante și divinuri, au luat calificative excelente datorită calității produselor. 

Dintre medaliile obținute, printre acestea se numără:

- 345 medalii de aur,
- 263 medalii de argint,
- 132 medalii de bronz.

„Vinul Moldovei, ambasadorul Republicii Moldova peste hotarele țării, capătă tot mai multă popularitate și apreciere pe piețele din întreaga lume și la concursurile internaționale de profil. 

Numărul în creștere al distincțiilor acordate vinificatorilor denotă calitatea înaltă a vinurilor produse și munca depusă de întreg sectorul vitivinicol, sub egida Oficiului Național al Viei și Vinului. 

Anul trecut cele peste 20 de vinării au adus acasă 842 de medalii, iar noi suntem siguri că numărul acestora va continua să crească și în anii următori”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării