main logo
3632

Vineri seara, moldovenii își vor putea lua rămas-bun de la Mircea Snegur

Vineri, 15 septembrie, începând cu ora 18:00, moldovenii își vor putea lua rămas-bun de la Mircea Snegur. Sicriul cu trupul neînsuflețit al primului președinte va fi adus la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din centrul Capitalei.

Vineri seara, moldovenii își vor putea lua rămas-bun de la Mircea Snegur

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, funeraliile vor continua la Palatul Republicii. Primul președinte al R. Moldova va fi înmormântat la Cimitirul Central de pe str. Armenească, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.

Știri.md amintește că Mircea Snegur, primul preşedinte al R. Moldova, s-a stins din viață aseară, 13 septembrie. Primul șef al statului avea 83 de ani.

La scurt timp, președintele țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de condoleanțe în urma trecerii în neființă a lui Mircea Snegur.

De asemenea, și fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de condoleanțe după ce a aflat că primul președinte al țării s-a stins din viață.

„Am aflat cu tristețe despre trecerea în neființă a primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Îmi exprim condoleanțele sincere familiei sale și tuturor celor apropiați. Dumnezeu să-i odihnească sufletul”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

Și președintele PLDM, Vlad Filat, a venit cu un mesaj de condoleanțe în urma trecerii în neființă a primului președinte al R. Moldova.

Citește și:

Zi de doliu național în Moldova. Snegur, înmormântat cu onoruri de stat

Dorin Recean: Mircea Snegur a fost un arhitect al independenței noastre

Igor Grosu: Mircea Snegur, omul care a adus Independența și Tricolorul

Guțul, despre Snegur: Rezolva conflictul interetnic pe cale pașnică

Anatolie Nosatîi: Mircea Snegur, un om de valoare pentru istoria țării

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării