main logo
12005

Vile și restaurante apar în pădurea din Durlești. Procuratura: Va fi un caz răsunător

La trei luni după ce ZdG a relatat că în pădurea Durlești au loc lucrări de construcție a unor case, fiind folosite materiale de construcții interzise în păduri, precum betonul armat, procurorii din cadrul Secției de investigare a fraudelor contra mediului și intereselor publice din cadrul Procuraturii Generale (PG) anunță că au pornit mai multe procese penale și o cauză penală.

Vile și restaurante în pădurea din Durlești. PG: Va fi un caz răsunătorFoto: zdg.md

Șeful Secției de investigare a fraudelor contra mediului și intereselor publice din cadrul PG, Ghenadie Pîrlii, care gestionează cazul, a declarat pentru Ziarul de Gardă că, în cadrul proceselor penale inițiate, autoritățile au stabilit că au fost comise mai multe încălcări de către factorii de decizie din acest caz (n.r.: Agenția de Mediu, Moldsilva și Agenția pentru Supraveghere Tehnică), transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Potrivit procurorului, în procesele penale sunt vizați mai mulți factori de decizie, printre care cei care au eliberat actele de dare în arendă a celor 40 de hectare din Pădurea Durlești și cei care au eliberat autorizația pentru construcție, respectiv reprezentanți ai Moldsilva și ai Primăriei Durlești, tot el menționând că organele de drept au acumulat suficiente probe pe acest caz și că „factorii responsabili vor fi trași la răspundere”.

Între timp, Directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică susține că în urma unui control inopinat al Agenției, administratorul firmei arendașe „Batami Grup” a fost sancționat cu amendă în mărime de 4.500 de lei pentru „încălcări grave”.

Solicitați de ZdG, locuitorii din zonă ne-au comunicat că în toată această perioadă au depus declarații la Procuratură în cadrul cauzei penale inițiate și spun că nu vor renunța să sesizeze autoritățile competente până când construcțiile din Pădurea Durlești nu vor fi demolate. Locatarii declară că firma arendașă („Batami Grup”, fondată și administrată de Ion Meleca), care a inițiat construcțiile, trebuie „obligată de către autorități să înverzească teritoriul unde a început construcția”.

Citește și: Stăpânii pădurilor: Vile și restaurante apar în loc de copaci la Durlești

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării