main logo
416

Viitorul Rusiei: Elevii transnistreni, premiați la un concurs de eseuri

Elevii transnistreni au participat activ la concursurile ruseşti de eseuri „Cum văd viitorul Rusiei" şi „Urările mele către Preşedintele Federaţiei Ruse".

Viitorul Rusiei: Elevii transnistreni, premiați la un concurs de eseuri

Despre aceasta a comunicat Ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Farit Muhametșin a transmis "o mapă voluminoasă cu mulţumiri aduse copiilor", menţionând că "nici chiar în Rusia nu a fost o participare atât de activă la concurs", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Krasnoselski a promis să înmâneze într-o atmosferă solemnă mulţumirile aduse participanţilor, în lucrările cărora "firul roşu este unitatea transnistreano-rusă".

Potrivit lui, pentru Transnistria "este importantă opinia Rusiei în calitate de stat garant în procesul de negocieri referitor la problemele incluse în ordinea de zi a reuniunii în formatul "5+2", care va avea loc la sfârşitul lunii mai la Roma".

Krasnoselski s-a pronunţat şi pentru intensificarea activităţii punctului de la Tiraspol de deservire consulară a Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, "deoarece printre transnistreni sunt mulţi care vor să obţină cetăţenia rusă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării