main logo
541

Viitorii jurnaliști vorbesc despre prima experiență în redacție

Stagiul de practică este o experiență de muncă de durată limitată, menită a înlesni integrarea în viața profesională a studenților sau absolvenților de studii universitare.

Viitorii jurnaliști vorbesc despre prima experiență în redacțieFoto: moldova9.com

Studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării sunt la prima lor încercare a profesiei în redacție. I-am întrebat pe câțiva dintre ei dacă așteptările au coincis cu realitatea și ce emoții îi încearcă, transmite Știri.md cu referire la moldova9.com.

„Dacă sincer, sunt satisfăcută de practică. Ma așteptam sa fie cumva mai sever și mult mai strict, dar atmosfera în redacție e foarte plăcută și ma bucur că mă aflu într-un anturaj prietenos. Munca merge mai ușor atunci când atmosfera e călduroasă, decât atunci când e foarte sever și trebuie sa muncești sub presiune psihologică”, Doina Popan, studentă.

“Am avut plăcerea să cunosc o echipă extraordinară sau mai bine spus o adevărată familie, pentru care Jurnalismul reprezintă – un Stil de Viață. Oameni care își iubesc meseria cu bune și cu rele, care prin adevărata artă jurnalistică, aduc în vizorul publicului cele mai importante evenimente. Stagiul de practică pe care l-am făcut, m-a făcut și mai mult să iubesc această profesie/ stil de viață – Jurnalismul. De asemenea sunt de acord cu: ,,practica-bate teoria”, dar totuși, fiind în redacție și cunoscând lucruri noi, mi-a apărut un interes arzător de a cunoaște în mod obligatoriu lecțiile teoretice din următorii ani de facultate”, Octavian Graur, student.

„Așteptările n-au concis în totalmente cu realitatea, mă așteptam să lucrez full, dar în redacție doar realizez materialele după care sunt liberă”, Inna Polișciuc, studentă.

„Am încercat să nu-mi creez așteptări pentru a nu mă dezamăgi în caz că nu mă voi simți ok. Eram foarte îngrijorată, dar totodată eram foarte încântată de ceea ce va urma”, Roxana Onici, studentă.

“Nu am avut aşteptări. Cred că am avut gânduri de genu: am să am o săptămână veselă, emoții de linişte şi că totul va fi bine”, Madalina Grosu, studentă.

„Așteptările au coincis cu realitatea! Persoanele din redacție un fost deschise și amabile, ne-au povestit despre experiența și viața de jurnalist”, Daniela Arapan, studentă.

„Așteptările nu au coincis cu realitatea, căci credeam că va fi mult mai diferit. Dar, oarecum e ceva interesant. Nu am avut mari emoții. Eram entuziasmată și mi-a plăcut să văd altceva”, Aneta Popov, studentă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării