main logo
333

Vicepremierul Vasilii Șova a avut o întrevedere cu reprezentanții ONU

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasilii Șova a primit-o marți pe Dima Al-Khatib, însoțită de conducătorii agențiilor ONU pe țară: UNAIDS, UNICEF, Organizația Mondială a Sănătății, UN Women Moldova.

Vicepremierul Vasilii Șova a avut o întrevedere cu reprezentanții ONU

În cadrul discuțiilor a fost abordată o gamă largă de activități și de proiecte realizate de către agențiile menționate și care vizează promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale râului Nistru, fiind evidențiată importanța acestora pentru apropierea locuitorilor și dezvoltarea durabilă a comunităților, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Viceprim-ministrul a accentuat necesitatea acordării unei atenții sporite proiectelor menite să contribuie la respectarea și protecția drepturilor fundamentale ale omului în raioanele de est ale țării, în mod prioritar privind garantarea drepturilor copilului și a celor din sfera ocrotirii sănătății, exprimând, totodată, deplina deschidere și disponibilitatea de a dezvolta o conlucrare productivă în vederea obținerii unor rezultate palpabile și durabile pentru asigurarea bunăstării populației.

În același timp, Vasilii Șova a atras atenția asupra necesității sporirii vizibilității impactului proiectelor realizate, cu mediatizarea largă a acestora și relevarea beneficiilor aduse la rezolvarea problemelor de interes local și la îmbunătățirea calității serviciilor publice prestate.

De asemenea, vicepremierul a menționat despre obligativitatea încadrării tuturor proiectelor de asistență externă ce vizează beneficiarii din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate în realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării și a coordonării acestora cu Biroul politici de reintegrare.

Oficialii au convenit să mențină o conlucrare permanentă și să monitorizeze procesul de implementare a proiectelor menționate, coordonând măsurile necesare de întreprins în acest sens.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării