main logo
619

Veteranii de pe Nistru solicită rejudecarea dosarului Arslan Saframatov

Un grup de veterani ai războiului pe de Nistru cer reaxaminarea cauzei penale în care invalidul de război Arslan Saframatov a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Veteranii de pe Nistru cer rejudecarea dosarului Arslan Saframatov

Veteranii consideră că dosarul lui Arslan Saframatov este unul politic. Aceștia mai solicită investigarea agenției de pază particulară Argus-S, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Noi, veteranii de război transnistrean cerem Guvernului și președintelui Moldovei să se implice în eliberarea din detenție a invalidului și veteranului de război Arslan Saframatov. Solicităm retrimiterea dosarului fabricat de către echipa lui Plahotniuc la rejudecare”, a spus vicepreședintele Asociațoiei Tiras-Tighina, Sergiu Tătaru. 

Veteranii de război, care solicită eliberarea lui Arslan Saframatov, susțin că acesta nu a efectuat împușcături asupra colaboratorilor Argus-S, cu arma de fac pe care o deținea legal. Participanții la războiul transnistrean precizează că dosarul ar avea tentă politică, deoarece Arslan Saframatov a participat la protestele organizate de Platforma DA în timpul guvernării Partidului Democrat. Totodată, aceștia spun că avocata lui Arslan Saframatov a fost Ana Ursachi care a fost presată de PD.

În același timp, apărătorii Moldovei în războiul de pe Nistru au o cerință față de noul ministru al Afacerilor Interne. „Ne adresăm către ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, să examineze activitatea agenției Argus-S, deoarece colaboratorii ei figurează în mai multe situația legate de protestele împotriva guvernării PD, în anii 2014-2016”, consideră grupul de combatanți.

În noiembrie 2015, Arslan Saframatov s-a luat la ceartă cu doi angajați ai agenției de pază particulară Argus-S. Potrivit Poliției, bărbatul ar fi tras în aer mai multe focuri de armă dintr-un pistol de model Baikal. La rândul lor, angajații ARGUS-S au tras un foc de avertizare. Nimeni nu a fost rănit. Ulterior, mascații au efectuat percheziții acasă la veteranul conflictului de pe Nistru. Arslan Saframatov a fost cercetat penal pentru huliganism. Arslan Saframatov se află la Penitenciarul din Lipcani, unde-și ispășește pedeapsa dată de judecători.

RISE Moldova a scris că în ultimii ani autoritățile au desfășurat interceptări a opozanților guvernării democrate. Sub lupa procurorilor și a polițiștilor au nimerit 52 de persoane, inclusiv Arslan Saframatov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării