361
0
Veteranii de pe Nistru solicită rejudecarea dosarului Arslan Saframatov
361
0

Un grup de veterani ai războiului pe de Nistru cer reaxaminarea cauzei penale în care invalidul de război Arslan Saframatov a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Veteranii consideră că dosarul lui Arslan Saframatov este unul politic. Aceștia mai solicită investigarea agenției de pază particulară Argus-S, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Noi, veteranii de război transnistrean cerem Guvernului și președintelui Moldovei să se implice în eliberarea din detenție a invalidului și veteranului de război Arslan Saframatov. Solicităm retrimiterea dosarului fabricat de către echipa lui Plahotniuc la rejudecare”, a spus vicepreședintele Asociațoiei Tiras-Tighina, Sergiu Tătaru. 

Veteranii de război, care solicită eliberarea lui Arslan Saframatov, susțin că acesta nu a efectuat împușcături asupra colaboratorilor Argus-S, cu arma de fac pe care o deținea legal. Participanții la războiul transnistrean precizează că dosarul ar avea tentă politică, deoarece Arslan Saframatov a participat la protestele organizate de Platforma DA în timpul guvernării Partidului Democrat. Totodată, aceștia spun că avocata lui Arslan Saframatov a fost Ana Ursachi care a fost presată de PD.

În același timp, apărătorii Moldovei în războiul de pe Nistru au o cerință față de noul ministru al Afacerilor Interne. „Ne adresăm către ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, să examineze activitatea agenției Argus-S, deoarece colaboratorii ei figurează în mai multe situația legate de protestele împotriva guvernării PD, în anii 2014-2016”, consideră grupul de combatanți.

În noiembrie 2015, Arslan Saframatov s-a luat la ceartă cu doi angajați ai agenției de pază particulară Argus-S. Potrivit Poliției, bărbatul ar fi tras în aer mai multe focuri de armă dintr-un pistol de model Baikal. La rândul lor, angajații ARGUS-S au tras un foc de avertizare. Nimeni nu a fost rănit. Ulterior, mascații au efectuat percheziții acasă la veteranul conflictului de pe Nistru. Arslan Saframatov a fost cercetat penal pentru huliganism. Arslan Saframatov se află la Penitenciarul din Lipcani, unde-și ispășește pedeapsa dată de judecători.

RISE Moldova a scris că în ultimii ani autoritățile au desfășurat interceptări a opozanților guvernării democrate. Sub lupa procurorilor și a polițiștilor au nimerit 52 de persoane, inclusiv Arslan Saframatov.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter