main logo
1294

Veteranii de război spun că vor vota la referendum pentru aderarea la UE

Veterani de război din diferite localități menționează că la referendumul constituțional din 20 octombrie vor vota pentru parcursul european.

Veteranii de război spun că vor vota la referendum pentru aderarea la UEFoto: IPN

„Avem diferite deprinderi, deprinderi legate de familie, de localitatea noastră, de teritoriul nostru, raionul nostru, dar noi trebuie să avem un scop unic, pentru ceea ce am luptat în 1991-1992. Scopul nostru este ca să fim o țară liberă, independentă și noi o să ne alegem singuri parcursul nostru, adică, să fim în familia noastră europeanăˮ, a menționat vicepreședintele Mișcării „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară”, Andrei Eremia, în cadrul unei conferințe de presă la IPN, transmite Știri.md.

Vicepreședintele Mișcării „Forța Veteranilor de Război pentru Neam și Țară” a chemat veteranii de război la unitate, precizând că anume această categorie de cetățeni a stat la începuturile fondării statului independent, Republica Moldova. Andrei Eremia a evidențiat importanța informării din surse veridice privind situația veteranilor de război, pentru ca nimeni să nu se lasă manipulați de cei care îmbracă uniforma sau se camuflează „în alte culori peste noapteˮ.

Reprezentantul organizației teritoriale Cantemir, Iurii Tabac, a spus că veteranii din raionul Cantemir sunt pentru stabilitatea europeană și ca parcursul țării o văd numai în Europa. 

„La 20 octombrie să votați parcursul europeanˮ, a îndemnat Iurii Tabac.

Membrul organizației teritoriale Nisporeni, Oleg Romanciuc, i-a rugat toți veteranii să fie precauți în ceea ce vor să facă și să facă diferență între ce-i rău și ce-i bine. De-a lungul a 30 de ani, nu s-a făcut nimic pentru veterani, dar în ultimii trei ani s-a pornit ajutorarea veteranilor.

Liderul organizației teritoriale Ștefan Vodă, Ion Zubco, a menționat că veteranii de război solicită forțelor de ordine, cum ar fi poliția, Serviciul de Informații și Securitate și altor organe care mențin ordinea publică să ia atitudine față de veterani care duc la destabilizare și promovează politica unui stat străin în Republica Moldovaˮ.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării