main logo
12673

Veste bună pentru moldovenii care vor să muncească în Israel. Legea aprobată de Guvern

Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral privind angajarea temporară a lucrătorilor din ţara noastră în anumite sectoare din Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani.

Veste bună pentru moldovenii care vor să muncească în Israel

În acest sens, astăzi, Guvernul a aprobat prelungirea termenului de valabilitate a tratatului până la data de 5 ianuarie 2024, în contextul în care, termenul de valabilitate al tratatului urmează să expire pe 5 ianuarie 2019, relatează Știri.md cu referire la publika.md.

Conform documentului Statul Israel, va contribui la:

- asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine-informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă pe teritoriul Statului Israel (în domeniul construcțiilor);

- contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel;

- promovarea protecției drepturilor la muncă și protecției sociale a lucrătorilor moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.

În context, implementarea unor astfel de Acorduri realizează migrația circulară, care constituie o prioritate a politicii de stat în domeniul migrației de muncă.

Prelungirea perioadei de valabilitate rezultă din implementarea cu succes a Acordului pe perioada valabilității acestuia. Astfel, până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării pe teritoriul Statului Israel a unui număr de 6.082 lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării