main logo
492

Veste bună: Din 2019, încă o taxă poate fi achitată online

Impozitul din transmiterea în posesie sau în folosință a imobilului poate fi achitat online prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice – Mpay, începând cu data de 3 ianuarie anul curent.

Veste bună: Din 2019, încă o taxă poate fi achitată online

Pentru a achita acest tip de impozit în regim online, contribuabilul trebuie să acceseze serviciul https://mpay.gov.md/Services/Service/VEN01, apoi să introducă indentificatorul cererii și datele solicitate în formular, să aleagă metoda de plată și să achite impozitul propriu-zis, transmite Știri.md.

Totodată, în cazul în care contribuabilul deține semnătură electronică sau mobilă, contractul de dare în locațiune a bunurilor imobiliare poate fi înregistrat online prin accesarea SIA „e-Cerere” de pe portalul serviciilor fiscale electronice: www.servicii.fisc.md.

Persoanele fizice, care oferă în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct) proprietate imobiliară, sunt obligate să înregistreze contractul de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat și să achite impozit în mărime de 7% din valoarea contractului. 

Contractele de locațiune urmează a fi înregistrate în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a SFS (Direcția Deservire Fiscală), în raza căreia își au domiciliu de bază.

Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. 

În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării