main logo
532

Veste bună: Acoperişurile a peste 400 de blocuri locative din Capitală vor fi reparate până în toamnă

Acoperişurile a peste 400 de blocuri locative din Capitală vor fi reparate până în toamnă. Beneficiarii au fost selectaţi în baza cererilor depuse de locatari.

Acoperişurile a 400 de blocuri locative din Capitală vor fi reparateAcoperişurile a 400 de blocuri locative din Capitală vor fi reparate

 Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Locativ-Comunale şi Amenajare, în unele blocuri, din cauza acoperişului deteriorat, oamenii sunt nevoiţi să stea la propriu cu găleţi prin casă după fiecare ploaie, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Valentina Ostahi este pensionară. Femeia locuieşte la ultimul nivel dintr-un bloc cu nouă etaje din sectorul Buiucani. Femeia spune că de aproape 7 ani, după fiecare ploaie apartamentul îi este inundat din cauza acoperişului deteriorat. Ultima dată, era să-şi piardă viaţa din cauza unui scurt circuit în timp ce aduna apa din casă.

"Iată aici pe la priză. Eu am avut noroc că nu am ridicat mâna. Nu am ridicat mâna că poate mă bătea tocul", a zis locatara Valentina Ostahi.

Femeia are mereu la balcon mai multe găleţi.

"Curge chiar ca din cran. Şi deamu deaişi pui căldările şi deamu le luăm le vărsăm, iară din nou", a spus locatara Valentina Ostahi.

Ploile le dau mari bătăi de cap şi vecinilor.

"E foarte periculos. Şi chiar când ultima dată a plouat, şi copiii plângeau, şi noi trebuia să strângem apa, cu toate tazurile cu tot. Este foarte greu", a zis locatara Ecaterina Scrinic.

"Curge tare, dacă suntem acasă apu i bine, dacă nu, găsim acasă bălcuri cu mucegai. Eu mai mult sunt la spital. Şi când vin acasă găsesc apă. Stau cu ţolu ridicat sus tot timpul", a afirmat locatara Olimpiada Ungureanu.

Oamenii se plâng că din cauza umezelii, pe pereţi s-a format mucegai, iar pe alocuri a început să cadă tencuiala. Reprezentanţii Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ dau asigurări că vor începe reparaţia acoperişului cel târziu săptămâna viitoare.

"Terminăm aici, şi trecem acolo. Mai avem încă urgenţă. La rând. Cred că săptămâna ceea ce vine acolo o să se înceapă lucrul", a spus managerul Întreprinderea de Gestionare a Fondului Locativ, Mina Doschinescu.

Ieri, reprezentanţii Direcţiei Locativ-Comunale şi Amenajare au început reparaţia acoperişurilor mai multor blocuri locative din oraş. Până la sfârşitul verii, aceştia planifică să repare peste 40 de mii de metri pătraţi.

"În anul 2018 în vara acestui an, ne planificăm să reparăm 312 blocuri la Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ, şi 125 de blocuri la Asociaţii, la toate 55", a zis şeful Direcţiei Locativ Comunale şi Amenajare, Ion Burudimov.

Pentru reparaţia acoperişurilor blocurilor locative din oraş, municipalitatea a alocat un milion de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării