main logo
1786

Verka Serdiucika, despre R. Moldova: Îmi este foarte dragă. E ca o soră

Artistul de origine ucraineană Andrei Danilko, cu numele de scenă Verka Serdiucika, a mărturisit în cadrul unui interviu pentru Libertatea că R. Moldova este pentru el o țară dragă.

Verka Serdiucika, despre R. Moldova: Îmi este foarte dragă. E ca o soră

"Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atât de dorit", a declarat artistul, transmite Știri.md.

Andrei Danilko, a mai spus că percepe Moldova ca pe o soră a Ucrainei.

"„Moldovenii sunt foarte buni! Eu vă ador! Ador muzica voastră, interpreții voștri, Ion Suruceanu, Zdob și Zdub! Încă din copilărie Moldova mi se asociază cu ceva foarte dulce, ceva ce e foarte puțin în cantitate, dar atât de dorit, ca niște dulciuri foarte scumpe. Amintirile din Moldova au gustul de prune în ciocolată și vișină în alcool. Asta aduceau de la Chișinău – «bomboane», așa se numeau, nu? Mă topeam după ele.

Faptul că am făcut parte din Uniunea Sovietică mă face să percep Moldova ca pe o soră. Nu cred că voi putea vreodată să mă debarasez de această senzație. Și nici nu-mi doresc. Această țară îmi este foarte dragă. Îmi place cum sună limba «moldovenească», atât de melodios. Când eram copil și-l ascultam pe Ion Suruceanu interpretând în «moldovenească», îmi imaginam că e în italiană”, mai spune artistul.

Amintim că după începutul războiului din 2022, Andrei Danylko a ajuns pe lista neagră a Moscovei. Artistului i-a fost interzisă intrarea în Rusia în următorii 50 de ani.

Citește și: Verka Serdiucika: Din 24 februarie locuiesc doar în inima Kievului. Vom învinge

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării