main logo
735

Vedetele Instagram-ului își expun garderoba spre vânzare în scop caritabil

Sâmbătă și duminică, 15 și 16 decembrie, persoane active pe Instagram, din Republica Moldova, își expun spre vânzare haine din garderobă în cadrul unui târg de caritate. Acțiunea este la a cincea ediție și este organizată de către platforma „Garderoba”.

Scop caritabil. Vedetele Instagram-ului își expun garderoba spre vânzare

Președinta platformei, Elena Oleinic-Slivinschi, a declarat pentru IPN că banii colectați sâmbătă vor ajunge la o tânără de 28 de ani din Soroca, diagnosticată cu cancer, mamă a doi copii, unul dintre care este cu dizabilități. Tânăra, care își crește singură copiii, are nevoie de scutece pentru fiul ei și de bani pentru reparație în casă. „Am contactat mai multe fete care s-au mobilizat și au fost de acord să vină la târg și să-și vândă hainele din garderoba personală”, a spus Elena Oleinic-Slivinschi.

Duminică, vor fi vândute și piese vestimentare  din garderobele copiilor˗vedete ale Instagram-ului, iar banii vor ajunge la o fetiță din Chișinău, diagnosticată cu cancer la vârsta de doar un an. „Ea are nevoie de tratament pentru a-și îmbunătăți starea fizică. Scopul târgului este de a-i ajuta pe cei nevoiași”, a declarat Elena Oleinic-Slivinschi.

Veronica Vizant, femeie de afaceri, spune că a adus la târg haine care îi sunt dragi și de care nu se departe atât de ușor, dar a acceptat pentru că vrea să ajute. „O facem cu sufletul împăcat. Este o colectare de bani pentru o cauză nobilă. Dorim foarte mult să ajutăm familia care este, din păcate, într-o situație foarte și foarte dificilă”, a spus Veronica Vizant.

„În ajun de Crăciun, toți ne dorim să fim mai buni, să contribuim cât de puțin la fericirea cuiva. Și dacă acest lucru este posibil prin intermediul garderobei noastre, am acceptat această propunere”, a spus Nicoleta Rogac, designer vestimentar.

Olga Rusu-Varvarici, directoarea unui centru medical, spune că povestea tinerii din Soroca a sensibilizat-o mult și ar vrea să-i poată ajuta măcar cu ceva pe ea și pe copii ei, mai ales că unul dintre copii este cu dizabilități.

Târgul de caritate cu participarea vedetelor Instagram-ului are loc între orele 11.00 și 15.00, în incinta platformei Garderoba, str. Puşkin, 14. Prețurile încep cu 50 de lei și mai mult.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării