main logo
5785

Veaceslav Platon nu e dat în căutare: Explicația Ministerului Justiției

Veaceslav Platon nu se află anunțat în căutare, respectiv, nu poate fi extrădat. O spune ministra Justiției, Viorica Mihailov-Moraru, întrebată de jurnaliști de ce Platon nu a fost reținut când și-a făcut apariția la o secție de votare din Londra. În Moldova, el este învinuit în mai multe cauze penale.

Veaceslav Platon nu e dat în căutare: Explicația Ministerului JustițieiFoto: Captură video

„Noi nu am primit vreo solicitare în acest sens. Cunosc că domnul respectiv se află în examinare pe anumite cauze penale, însă noi nu avem în ziua de astăzi o hotărâre judecătorească definitivă pentru ca acesta să fie reținut. Dacă ne aducem aminte, anterior, dumnealui a fost dat în căutare, însă nu a fost acceptată cererea.

Ministerul se ocupă de solicitarea extrădării persoanelor atunci când este o hotărâre judecătorească de condamnare sau dare în căutare. Răspuns concret la întrebarea dumneavoastră vă poate oferi Procuratura Generală”, a declarat ministra, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Ultima dată Platon a fost observat în ziua alegerilor, la o secție de votare din Londra, unde a fost huiduit de conaționali și s-a iscat un conflict. L-a aplanat Poliția, care a intervenit. Deocamdată, nu se cunoaște dacă acesta a reușit să voteze sau nu.

Citește mai departe pe tv8.md.

Citește și: Platon, despre scandalul de la votare: Poliția i-a dat salutări Nataliei

Citește și: A votat Platon la alegeri? Cum comentează autoritățile de la Chișinău

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării