3 105
0
Vasiloi explică cum Șor și alți politicieni fugeau neobservați din țară
3 105
0

Nereguli la aeroport au fost semnalate și de către șeful Poliției de Frontieră. Rosian Vasiloi afirmă că avioanele și alte mijloace de transport nu erau verificate de oamenii legii, iar din această cauză el nu exclude că prin punctele de trecere anumite persoane intrau neautorizat.

Potrivit șefului poliției de frontieră, cel puțin în ultimii patru ani, pistele și punctele de trecere de pe Aeroportul Internațional Chișinău nu mai erau controlate de oamenii legii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Responsabilul spune că acest lucru ar putea fi permis unor politicieni, precum Ilan Șor, să fugă din țară neobservați.

ROSIAN VASILOI, ȘEFUL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ: „Nu se asigura supravegherea de către poliția de frontieră a zonelor de acces în acest punct de trecere, nu se verificau navele, mijloacele de transport. Eu nu exclud că lipsa controlului asupra punctelor de acces în punctul de trecere permiteau trecerea neautorizată de către anumite persoane.”

Șeful Poliției de Frontieră a mai declarat că ilegalitățile ce țin de activitatea angajaților Poliției de Frontieră sunt cercetate de procuratură.

ROSIAN VASILOI, ȘEFUL POLIȚIEI DE FRONTIERĂ: „Au fost depistate cazuri, când oamenii sunt numiți în funcție, dar în realitate nu vin la serviciu, se află peste hotare, se înscriu toate tabelele necesare și ei primesc salariu.”

Am încercat să aflăm despre câte dosare este vorba, însă procurorul general interimar a refuzat să ne ofere detalii pentru a nu prejudicia mersul anchetei și ne-a sugerat să-i adresăm o solicitare în scris. Fostul șef al poliției de frontieră, Fredolin Lecari, nu ne-a răspuns la telefon și mesaje pentru un comentariu.

Potrivit lui Rosian Vasiloi au fost reanimate patrulele care asigură controlul asupra Aeroportului. Anterior, și ministrul de interne a vorbit public despre ilegalitățile de la frontieră. 

Potrivit acestuia, „Avia Invest” și Poliția de Frontieră ar fi încheiat un contract prin care agentul economic s-a angajat să plătească salariile polițiștilor de frontieră de la aeroport, în valoare de 255 mii lei. 

Atunci, compania a răspuns că din acești bani urmau să fie achitate diurnele pentru angajații care au lucrat suplimentar în perioada estivală.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter