main logo
655

Vârstă mică, furturi mari: Pagube de peste 120.000 de lei la biserică

Un minor în vârstă de 15 de ani din Capitală a fost reţinut, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi.

Vârstă mică, furturi mari: Pagube de peste 120.000 de lei la biserică

Primul caz a fost înregistrat pe 23 iulie a anului curent, când suspectul a pătruns într-o biserică de pe str. Ișnovăț, prin deteriorarea geamului. Acesta a sustras mai multe bunuri și mijloace bănești, cauzând un prejudiciu estimat la 20.400 de lei.

Alt caz a avut loc pe data de 27 iulie, când individul a pătruns în mod repetat în aceeași biserică, de unde a sustras un lănțișor cu cruce încrustată cu pietre scumpe în valoare de 100.000 de lei, transmite Ştiri.md.

Ulterior acesta a pătruns într-o universitate de pe str. Voluntarilor din Capitală, prin deteriorarea geamului, unde din două birouri a sustras un telefon mobil de model „Huawei”, un monitor și piese de la calculator, cauzând victimelor un prejudiciu de 11.800 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunilor de investigație și de urmărire penală forțele de ordine au stabilit că individul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.  Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii complicității lui în alte cazuri similare, înregistrate în capitală.

În cadrul audierilor, el şi-a recunoscut vinovăţia, declarând poliţiştilor că a comis infracţiunile din lipsă de bani. Întrucât bănuitul este minor, acesta este cercetat penal în stare de libertate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării