main logo
5207

Vama Sculeni, inaugurată după reparație: Cine va participa la eveniment

Lucrările de modernizare în cadrul Postului Vamal Sculeni au fost finalizate, iar astăzi, 7 martie, va avea loc inaugurarea. În cadrul proiectului a fost modernizată clădirea administrativă, au fost construite noi pavilioane și platforme de scanare, a fost majorat numărul pistelor de control vamale și s-au reabilitat sistemele de alimentare cu apă și canalizare.

Vama Sculeni, inaugurată după reparație: Cine va participa la evenimentImagine simbol/Foto: Realitatea.md

În cadrul inaugurării vor participa ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Adrian Efros, ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, și alți oficiali din Republica Moldova și România, transmite Știri.md

Proiectul a fost modernizat și reconstruit în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova: birourile vamale Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești”. Proiectul în valoare de 10 milioane de euro este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și al României.

În luna iulie 2023, la postul vamal Sculeni au fost deschise șapte piste noi pe sensul de ieșire din țară. Deschiderea noilor piste de control în punctul vamal Sculeni a condus la fluidizarea traficului atât pe sensul de ieșire din țară, cât și pe sensul de intrare. Totodată, în vama Sculeni au apărut pavilioane și copertine noi, a fost betonată întreaga porțiune de drum și construită o platformă de scanare. La fel, a fost construit un perete de protecție pentru scanerul mobil.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării