main logo
740

Valuță propune să fie deschise aziluri de câini în preajma bisericilor

Ghenadie Valuță continuă să vină cu explicații despre incidentul cu patrupedul târât pe asfalt. Clericul, care ieri a plătit amenda de 1.200 de lei, a ieșit într-o conferință de presă, împreună cu fostul stăpân al câinelui.

Valuță propune să fie deschise aziluri de câini în preajma bisericilorFoto: agora.md

Bărbatul a declarat că el a fost cel care i-a cerut părintelui să-l ducă pe animal mai departe de casă. Tot a lui este ideea de a lega câinele de mașină, pentru că era periculos, transmite Știri.md cu referire la tv8.md. 

În urma acestui scandal, Valuță vrea să vină cu un proiect către Mitropolia Moldovei, pentru a soluționa problema maidanezilor.

Diaconul se arată iritat de modul în care a fost prezentat spațiului public cazul patrupedului legat de mașină. Într-o conferință de presă, acesta a declarat că s-a pomenit în mijlocul unei „campanii de denigrare și un atac nemilos”.

Ghenadie Valuță, diacon suspendat: Nu pot înțelege, dragii mei, cum gândesc acei  reporteri care folosesc cuvinte de trișare și dezinformare – târât pe asfalt zece kilometri. Regret metoda, dar este absurd și nu mă justific, dar este absurdă acuzația de maltratare, de violare, de tratare inumană a acestui patruped.

Totuși, cel care a fost cu ideea este chiar stăpânul de curând al câinelui.

Fostul stăpân al câinelui: Din timp vreau să vă spun că este câinele meu personal. L-am moștenit de la fostul profesor. Am adus acest cățel, dar ce să fac.

În susținerea diaconului, la conferință au venit și două locuitoare din Anenii Noi. Împreună cu oamenii din localitate, clericul pregătește și un proiect pentru Mitropolia Moldovei prin care vrea să soluționeze problema câinilor vagabonzi. Proiectul prevede și deschiderea azilurilor de câini, în aproierea bisericilor.

Ghenadie Valuță, diacon suspendat: De exemplu, la spovedanie un creștin cu păcate poate primi un canon – să hrănești câinii vagabonzi. Poate să-i adopte. Și iată este un exemplu de soluție. De asemenea, bisericile au teritorii mari împrejurul lor. De ce nu ar de schide, cum este în Canada, în SUA, un azil de câini lângă biserică.

Incidentul a avut loc weekendul trecut. După ce a cercetat cazul, poliția din Anenii-Noi i-a aplicat lui Ghenadie Valuță o amendă de 1200 de lei, pe care spune că a plătit-o ieri. Acesta a fost găsit vinovat pentru „metoda necorespunzătoare de transportare a animalului”. Mitropolia Moldovei l-a suspendat din funcția de diacon al bisericii Sfântul Dumitru din Anenii Noi până la judecata bisericească.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării