main logo
1019

Val nou de putoare în Chișinău: Miroase până la Vadul lui Vodă

Chișinăuienii se plâng pe rețelele de socializare că putoarea din Capitală a bătut recordul în acest weekend.

Val nou de putoare în Chișinău: Miroase până la Vadul lui Vodă

Indignați de indiferența autorităților, aceștia susțin că mirosul urât a ajuns și la Vadul lui Vodă, transmite Știri.md.

"Este un record al putorii, pentru că în așa hal până acum în Capitală nu a mirosit niciodată. Chișinăuienii s-au trezit duminică dimineață de la mirosul înțepător al putorii. "Mireasma" a fost simțită aproape în toate sectoarele Capitalei, chiar a ajuns și la Vadul lui Vodă", a scris indignat un locuitor.

Potrivit internauților, putoarea puternică a fost simțită inclusiv de locuitorii din sectoarele Râșcani și Buiucani.

"Miroase din nou a pantofi! Mă adresez avocaților! Chiar nu puteți face nimic ca să impuneți autoritățile să facă ordine? Poate să ne adresăm la Curtea pentru Drepturilor Omului? Chiar vocile a circa 60.000 de oameni așa și vor rămâne neauzite? Oameni, noi și copiii noștri suntem otrăviți ca niște șobolani!!!", a scris o altă locuitoare.

"A ajuns mirosul și în oraș. Poate acum se va mai mișca ceva. Noi toate satele care duc spre Anenii Noi ne înădușim de miros de rahat de la râul Bâc deja mai mult de o lună, și din păcate nimeni nu ne atrage atenția și nu s-a rezolvat încă nimic, respirăm și noi și copii cu toată murdăria asta.

Și la adresa redacției Știri.md, cititorii au transmis mai multe mesaje în care se plâng de mirosul urât resimțit în acest weekend.

"Noaptea pe la 03:00 putea atât de tare încât am închis ferestrele", ne-a scris revoltat un cititor.

Un alt cititor spune că spre dimineață mirosul a dispărut.

Știri.md amintește că sâmbătă, 7 septembrie, săturați de mirosul urât simțit din Chișinău până la Anenii Noi, reprezentanții Asociației Obștești contra mirosului urât 2016-2019 au organizat un protest în fața Primăriei Chișinău.

Secretara de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, susține că mirosul urât care persistă în Chișinău ar proveni de la deversarea în stația de epurare a deșeurilor fabricii Zernoff.

Totodată, circa 3 tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare.

Anterior, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au anunțat că s-au autosesizat și vor fi anunțate rezultatele de laborator.

În urma mai multor plângeri ale locuitorilor sectorului Botanica al Capitalei, referitor la mirosul urât care îi deranjează, primăria municipală s-a autosesizat pentru a stabili cauza mirosului.

Apele râului Bâc au devenit albe, iar mirosul urât ar veni de la rezidurile deversate în râu de la Stația de epurareAsta susține fostul ministru al mediului Valeriu Munteanu.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării