main logo
33055

Val de aer rece în R. Moldova: Temperaturile scad brusc și vin ploi

Scădere bruscă a temperaturii la mijloc de vară. Un val de aer rece a lovit Republica Moldova, iar temperaturile au coborât cu 10 grade.

Val de aer rece în R. Moldova: Temperaturile scad brusc și vin ploi

Astfel, după Codul Galben de caniculă cu temperaturi de până la +34 de grade Celsius, meteorologii anunță că vom începe săptămâna cu minime de +12°C noaptea la nord, iar temperatura maximă a zilei nu va fi mai mare de +25°C, transmite Știri.md.

Totodată, sunt anunțate ploi în toată țara în prima zi din săptămână, iar sinopticienii au anunțat și Cod Galben de vânt puternic în toată țara.

Ulterior, temperaturile vor crește treptat până la +30°C spre sfârșitul săptămânii, iar vineri și sâmbătă sunt anunțate ploi cu descărcări electrice în zonele de Nord și Centru.

Recorduri de cuptor

Potrivit meteorologilor, cel mai dogoritor iulie, de când se fac măsurători, a fost în anul 2012, când în Fălești au fost înregistrate 17 zile cu temperaturi de 35 de grade Celsius și mai mult.

Iulie ne-a pârjolit și în 2007, când în Camenca au fost 41,5 grade. Tot în 2007, în Leova, a fost înregistrată cea mai mare temperatură la suprafața solului: 74 de grade.

Au fost și ani când în luna iulie a fost frig ca iarna. În 1976, la Briceni, minima termică a fost de 5,5 grade.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării