main logo
854

Vadim Scarlat își recunoaște vina: Va compărea în fața judecătorilor

Prima cauza penală din dosarul mitei pentru judecători a fost expediată în judecată.

Vadim Scarlat își recunoaște vina: Va compărea în fața judecătorilor

Astfel, un medic învinuit în dosarul „mitei pentru judecători” va compărea în fața magistraților pentru trafic de influență, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, medicul avea calitatea de învinuit într-un dosar aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldat cu decesul unui nou-născut. 

Astfel, învinuitul, având intenția de a minimaliza răspunderea sa penală şi de a evita efectuarea unei expertize peste hotarele Republicii Moldova, a transmis unui magistrat, prin intermediul unui asistent judiciar și a unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău (ambii învinuiți în cauza dată), 2.000 de euro pentru ca magistratul să dea o soluţie favorabilă acestuia.

În final, judecătorul „remunerat” a admis integral plângerea învinuitului și a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat, fiind obținut rezultatul scontat.

În cadrul urmăririi penale, medicul și-a recunoscut vina integral. Dacă va fi găsit vinovat de trafic de influență, acesta riscă până la 6 ani de închisoare.

Asupra bunurilor mobile și imobile ale învinuitului, în valoare totală de 932.282 lei, a fost aplicat sechestru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării