main logo
943

Vadim Ceban: Consumatorii nu vor achita diferențele depistate de auditori

Preşedintele Consiliului de administraţie al SA "Moldovagaz", Vadim Ceban, susţine că discrepanţele financiare identificate de auditori "nu se reflectă în niciun caz în tariful pentru consumatorii finali".

Ceban: Consumatorii nu vor achita diferențele depistate de auditori

Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe canalul său de telegram, în legătură cu discuţiile de vineri, din parlament asupra raportului Curţii de conturi privind activitatea întreprinderii, transmite Știri.md.

Potrivit managerului, tariful pentru consumatorii finali include preţurile de achiziţie, tarifele de aprovizionare, transport şi distribuţie, precum şi abateri negative de tarif, care s-au format în principal din cauza unei diferenţe pronunţate între achiziţia reală şi cea aprobată de Agenţia naţională pentru reglementarea în energetică (ANRE) a preţului pentru gazele naturale furnizate. 

În cadrul dezbaterilor din parlament, deputaţii au afirmat că pierderile companiei "Moldovagaz" în valoare de circa 900 de milioane de lei, acumulate în perioada 2014-2021 pentru pierderi în reţeaua de gaze, au fost incluse în tarif şi plătite de consumatori.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării