main logo
1110

Vacanță la vecini: Invazie de moldoveni pe litoralul din Ucraina

Moldovenii s-au pornit la mare, la vecinii ucraineni. Este aproape şi relativ ieftin, spun călătorii.

Vacanță la vecini: Invazie de moldoveni pe litoralul din Ucraina

Cel mai mare flux de pasageri este înregistrat în week-end, când biletele la tren sau microbuz se vând ca pâinea caldă, transmite Știri.md cu referire la canal2.md.

În acest an, Ludmila Cumber şi-a rezervat câteva zile de odihnă la un sanatoriu din oraşul Sergheevca, din Ucraina.

„Vreau să-mi întremez sănătatea, să mă odihnesc la mare, să cunosc mai mulţi oameni”, a spus pensionară, Ludmila Cumber.

În fiecare zi, de pe peronul Gării de Nord din Capitală, spre litoralul Mării Negre din Ucraina pleacă în jur de 100 de pasageri. Sezonul a început acum două săptămâni, susţin administratorii.

„În perioada verii, de regulă, avem rute suplimentare, de sezon”, a spus director Gara de Nord, Liubovi Logovscaia.

Cel mai mare flux de pasageri se atestă dimineaţa, în jurul orei şase, şi seara târziu. Noaptea trecută, bunăoară, cele mai multe bilete s-au vândut spre Zatoka, Coblevo și Sergheevca.

Din luna martie, moldovenii pot ajunge pe litoralul ucrainean şi cu trenul. Garnitura de pe ruta Chişinău-Odesa circulă de joi până duminică şi porneşte din Capitală la ora 6 şi 57 de minute.

„Trenul este suprasolicitat. Clasa întâi şi doi sunt vândute cu două trei săptămâni înainte”, a spus şeful adjunct al Gării, Grigore Condurachi.

Moldovenii pe care i-am întâlnit în această dimineaţă la gară, spun că ard de nerăbdare să ajungă cât mai curând la mare.

În perioada estivală, la fel de aglomerate sunt şi punctele de trecere ale frontierei Tudora şi Palanca.

„ Întru neadmiterea creării rândurilor la punctul de trecere, micșorarea timpului de așteptare s-a întreprins măsuri ca: majorarea personalului planificat în schimburi, crearea rezervelor pentru suplinirea personalului în caz de schimbare a situației, și deja în caz de necesitate, înregistrarea fluxului pe ambele direcții”, a spus șef adjunct al Poliției de Frontieră Tudora, Andrei Dumitraşcu.

Un bilet de călătorie cu microbuzul la Odesa costă 200 de lei, iar cu trenul preţul variază între 142 şi 157 de lei, în funcţie de clasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării