main logo
1325

Vacanță în perioada studiilor la distanță. Cum explică ministrul Șarov

Chiar dacă procesul educațional din instituțiile de învățământ din R. Moldova se desfășoară la distanță, după decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, zilele de 30 martie – 03 aprilie 2020 au fost declarate zile libere, inclusiv pentru instituțiile de învățământ.

Vacanță în perioada studiilor la distanță. Cum explică ministrul Șarov

În perioada în care procesul educațional se desfășoară la distanță, instituirea acestei vacanțe a trezit mai multe nedumeriri în rândul cadrelor didactice, a elevilor, studenților dar și părinților, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat în cadrul briefingului de presă organizat la 1 aprilie:

„Această pandemie ne-a luat prin surprindere. Am fost nevoiți să reacționăm imediat în condițiile noi-create. Profesorii nu au fost pregătiți suficient, iar R. Moldova nu este doar orașul Chișinău sau toate celelalte orașe, ci sunt toate școlile și toate instituțiile de învățământ. Evident că profesorii din R. Moldova au avut nevoie de o perioadă de pregătire. Am avut mai multe solicitări în acest sens”.

Din spusele ministrului, această decizie a fost ghidată și de decizia Comisiei Naționale de Situații Excepționale.

„Noi am considerat ca bugetarii, aflându-se în concediu împreună cu copiii lor, trebuie să se bucure de această posibilitate, dar a recupera noi oricând vom reuși”, a menționat ministrul.

Igor Șarov a relatat că nu este obligatoriu ca în această perioadă să se piardă legătura dintre profesor și elev, însă MECC s-a bazat și pe situația elevilor și profesorilor care nu au posibilitatea de a participa la instruirea online, însă a dat asigurări că pentru această categorie de elevi orele pierdute vor fi recuperate.

Începând cu 11 martie, din cauza pericolului infectării cu noul tip de coronavirus, COVID-19, instituțiile de învățământ din R. Moldova și-au sistat activitatea și au continuat procesul educațional „la distanță”. Ulterior, procesul educațional a fost suspendat pe toată perioada stării de urgență, adică, până la 15 mai 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării