main logo
16803

Vacanța de primăvară a fost prelungită: Câte zile se vor odihni elevii

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară cu 7 zile în învățământul primar, gimnazial și cel liceal.

Vacanța de primăvară a fost prelungită: Câte zile se vor odihni elevii

Decizia a fost luată în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit unei dispoziții semnate de ministrul Educației, Lilia Pogolșa, școlarii se vor odihni până pe 15 martie, nu până pe 9, așa cum era prevăzut anterior.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) informează că recuperarea orelor se va efectua cu prezența fizică a elevilor conform unui grafic individual stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.

De asemenea, MECC atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private cu privire la stabilirea, în perioada vacanței de primăvară (05-15 martie), a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu.

Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie în instituția de învățământ va fi realizată munca la distanță.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării