main logo
22791

Vacanța de Paști: Când începe odihna elevilor și câte zile va dura

În mai puțin de o lună, elevii din Republica Moldova vor ieși din nou în vacanță. Conform structurii anului de studii 2020/2021, zilele de odihnă încep în data de 1 mai și vor dura zece zile.

Vacanța de Paști: Când începe odihna elevilor și câte zile va dura

Vacanța de Paști este a patra la număr și începe cu o zi înainte de sărbătorile pascale (1 mai, sâmbătă). Elevii se vor odihni 10 zile, iar pe 11 mai (marți) vor reveni la lecții, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Conform calendarului școlar, anul de studii pentru elevii din Moldova începe la 1 septembrie și se termină pe 31 mai. În această perioadă, elevii beneficiază de patru vacanțe: de toamnă, de iarnă, de primăvară și de Paști.

Deocamdată, nu se știe dacă vacanța de Paști va dura exact cât prevede regulamentul sau va fi prelungită din cauza condițiilor epidemiologice. E de menționat că vacanța de primăvară a fost prelungită în acest an.

Nu doar elevii se vor bucura de vacanță în perioada sărbătorilor de Paști. Studenții de la universități, de asemenea, au vacanță în această perioadă. În linii generale, perioada vacanței de Paști este aceeași, dar diferă câte un pic de la o universitate la alta. Aici găsiți calendarele cu vacanțe pentru universitățile de stat din Moldova în anul 2021.

În perioada sărbătorilor de Paști, zile libere au și bugetarii: pe 3 mai (luni) – a doua zi de Paști și pe 10 mai (luni) – Paștele Blajinilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării