main logo
2121

Vacanța de iarnă: Unde ar fi bine de călătorit și unde e mai ieftin

Se apropie sărbătorile de iarnă și moldovenii pot pleca în vacanță. Cei mai mulți dintre ei aleg ca destinație țara vecină, România.

Vacanța de iarnă: Unde ar fi bine de călătorit și unde e mai ieftinFoto: Imagine simbol

Despre asta a povestit directorul unei agenții de turism, Ion Jardan, în carul unui interviu la "Prima Oră", transmite Știri.md.

Potrivit lui, din cauza crizelor care au afectat practic fiecare țară, au crescut un pic prețurile. Spre exemplu, la munte, în România, în Bulgaria, s-au înregistrat creșteri cu 20%.

Întrebat care este destinația preferată de moldoveni, Ion spune că aceasta este România.

"Destinațiile de iarnă, la munte, este România în proporție de 60-70%. Este relativ aproape, 400 km, nu este foarte scump, aceeași limbă, aceeași cultură, aceleași tradiții de iarnă. Propune multe excursii, nu doar ski, ei propun și destinații turistice cum ar fi Peleș, Pelișor, orașul Brașov etc.

(...) În România, majoritatea ofertelor sunt pentru trei nopți, cazare, mic dejun și transport. Astfel, în pensiuni prețurile încep de la 300 de euro pentru doi adulți, hotelurile au deja circa 400-450, dacă doriți și ceva facilități", spune Ion Jardan.

În Bulgaria, pentru că este mai departe, sejururile se fac pentru cinci zile, iar prețurile încep de la 400-450 de euro.

Mai multe detalii, în interviul de mai jos:

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării