main logo
1715

Va fi amendat Igor Dodon pentru încălcări în pandemie? Răspunsul MAI

Ministerul Afacerilor Interne a venit cu un răspuns la demersul deputatului Dumitru Alaiba care a informat instituția că președintele țării, Igor Dodon, e dator statului cu peste 1,5 milioane lei pentru încălcarea măsurilor de prevenire și combatere a noului coronavirus.

Va fi amendat Dodon pentru încălcări în pandemie? Răspunsul MAIFoto: Facebook.com

Dumitru Alaiba a publicat pe o rețea de socializare răspunsul MAi în care se menționează că Igor Dodon nu va fi sancționat întrucât MAI nu poate porni un proces contravențional în privința șefului statului, transmite Știri.md.

"Pentru că toți suntem egali în fața legii, am estimat că Dodon e dator statului cu peste 1,5 milioane lei în amenzi pentru minimum încălcări a regimului epidemiologic.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a răspuns. În esență, ne spun că ei sunt de acord că Dodon a încălcat, dar că nu-l pot amenda pentru că...imunitate, CEDO, nu mai știu ce. Iar eu mi-am amintit imediat de Zelensky care tot are imunitate în Ucraina, dar a plătit amendă. Și Ucraina tot e membru CEDO.

Și Ludovic Orban, la fel, a plătit amendă recent, dacă vă amintiți. Și exemple mai sunt multe, cu siguranță. Dați în comentarii cât mai multe exemple (recente) când demnitari cu imunitate din alte țări, au fost amendați.

Răspunsul MAI e nesatisfăcător, cu alte cuvinte. Persoanele cu imunitate pot fi sancționate administrativ. Dar mulțumesc pentru faptul că nu au negat, deci au recunoscut încălcările. E și asta e un pas înainte", a scris Dumitru Alaiba.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării