main logo
1201

Uzina de la Râbnița va primi totuși o autorizație de mediu

Uzina de la Râbnița va primi o autorizație temporară de mediu. Aceasta va fi valabilă pe un termen de o lună.

Uzina de la Râbnița va primi totuși o autorizație de mediuFoto: unimedia.info

Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Comisiei Situații Excepționale, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„O altă decizie luată astăzi de CSE a fost să asigure prin intermediul ministerului Mediului eliberarea unei autorizații temporare de mediu pentru Uzina Metalurgică de Rîbnița. Este vorba despre o autorizație pe o perioadă de o lună, valabilă până la 31 mai”, a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Iată prevederile din decizia CSE:

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a acuzat anterior autoritățile de contrabandă, după ce mai multe camioane au fost trase pe dreapta la Rezina. Acesta a publicat mai multe imaginii și afirmă că „oficial se transportă fontă, dar cu ochiul liber se vede că sunt deșeuri de cea mai proastă calitate”.

„Dl Slusari are abilități, cunoștințe, studii pentru a putea face diferență între materie primă primară și deșeuri de metale feroase și neferoase?”, a răspuns ministra Cantaragiu acuzațiilor, într-un un comentariu pentru UNIMEDIA. Iuliana Cantaragiu a menționat că „Serviciul Vamal a cerut să fie delegată o persoană pentru a verifica mărfurile, dacă nu prezintă deșeuri”, adresarea fiind în lucru.

Totodată, prim-ministra, Natalia Gavrilița, a declarat atunci că activitatea Uzinei Metalurgice de la Râbnița este stopată.

În luna ianuarie, Ministerul Mediului a solicitat reluarea importul de fier vechi la uzina din Rîbnița.

Decizia a fost criticată de asociația Promo-LEX, care a declarat că astfel este alimentată economia regimului separatist.

„Declarația că Guvernul nu acționează pentru protejarea drepturilor omului pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol nu corespunde adevărului. Subiectul se află în permanență pe agenda Cabinetului de miniștri și, în special, a Biroului politici de reintegrare”, a răspuns acuzațiilor Gavrilița.

La rândul său, Șefa statului, Maia Sandu, a menționat că includerea Republicii Moldova pe o listă neagră din cauza activității unei întreprinderi din stânga Nistrului „nu este corectă”. „Problema cu această uzină trebuie rezolvată, dar nu incluzând țara în lista neagră a Uniunii Europene”, a spus Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării