main logo
1103

UTA Găgăuzia va face apel la Rosselkhoznadzor. Ce urmează să ceară

Autoritățile din UTA Găgăuzia se vor adresa direct la Rosselhoznadzor pentru a soluționa problema embargoului impus asupra exportului de fructe moldovenești.

UTA Găgăuzia va face apel la Rosselkhoznadzor. Ce urmează să cearăColaj: știri.md

Această decizie a fost luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al Găgăuziei, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Andrei Dimitroglo, șeful departamentului agro-industrial, a declarat că autoritățile autonomiei intenționează să construiască în mod independent relații cu Rosselkhoznadzor, pe baza experienței anterioare, scrie Gagauzinfo.md.

„Conducerea țării trebuie să-și construiască diplomatic relațiile cu partenerii, cu alte țări. În primul rând, cu Rusia și să poată negocia. Noi la rândul nostru, Comitetul Executiv al Găgăuziei, va contacta direct Rosselhoznadzor-ul, urmând exemplul altor ani, când au fost nterdicție”, a spus Dimitroglo.

Bașcana din Găgăuzia Irina Vlah  a solicitat ca autoritățile să înceapă pregătirea documentelor pentru adresarea spre Rosselhoznadzor.

„A existat o experiență când am solicitat direct ca o comisie să vină la noi. Aceștia să meargă pe câmpurile noastre, să studieze, să efectueze analize și în consecință, la fața locului, să evalueze starea fructelor, legumelor noastre și dacă vor permite exportul acestora pe piața rusă”, a spus Vlah.

Amintim că de săptămâna viitoare Rusia a interzis importul de produse vegetale din mai multe regiuni ale Moldovei din cauza încălcării repetate a cerințelor de carantină. Anunțul a fost făcut de Rosselkhoznadzor într-un comunicat de presă.

Produsele agricole vor fi interzise în Rusia din următoarele regiuni ale Moldovei: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Dlodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Strășeni, Șoldănești, Ștefan-Vodă, Taraclia, Telenești și Ungheni, precum și Unitatea Teritorială Administrativă Găgăuzia și municipiile Chișinău și Bălți.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării