main logo
520

USMF, inclusă într-un top al celor mai bune 1.500 universități din lume

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din R. Moldova a fost inclusă în clasamentul „The Three University Missions”, ediția 2020.

USMF, inclusă într-un top al celor mai bune 1.500 universități din lumeFoto: știri.md

Potrivit clasamentului, USMF se află pe locul 1.101-1.200, fiind unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova prezentă în acest rating, transmite Știri.md.

Ediția a IV-a a clasamentului The Three University Missions cuprinde în total 1.500 de universități din 97 de țări, selectate dintr-o listă de peste 1.700 de instituții de învățământ superior din 110 țări.

Clasamentul evaluează, prin 16 indicatori, calitatea educației (45%), activitatea științifică (25%) și, pentru prima data, în compilarea clasamentelor academice globale, se apreciază contribuția universităților în societate (30%).

The Three University Missions este primul clasament universitar internațional care răspunde schimbărilor din educația globală datorate pandemiei COVID-19, printr-o gamă largă de indicatori care evaluează relația dintre universitate și societate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării