386
1
USMF a renunțat la ideea de a introduce un test antidrog pentru studenții străini
386
1

USMF a renunțat la ideea de a introduce un test antidrog pentru studenții străini.

Foto: zdg.md

Despre aceasta anunță instituția într-un comunicat de presă, transmite Știri.md.

"Ținând cont de prevederile actelor normative în vigoare și în scopul respectării drepturilor tuturor persoanelor admise la studii în Universitate, indiferent de cetățenia acestora, USMF „Nicolae Testemițanu” nu va modifica procedura de admitere la studii și de susținere a examenelor pentru studenții străini prin introducerea obligativității examinării la consumul de substanțe psihotrope. Menționăm că Universitatea condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale", se arată în comunicat.

Știri.md amintește că la sfârșitul lunii octombrie, autoritățile au făcut zeci de percheziții într-un dosar penal pornit pentru trafic de droguri în proporții deosebit de mari, în care sunt implicați mai mulți studenți de origine străină care îşi fac studiile la USMF și Universitatea Agarară de Stat din Moldova (UASM).

Astăzi, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a cerut administrației Universității de Medicină ”Nicolae Testemițanu” să renunțe la inițiativa testării antidrog a studenților străini.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter